راهنمای استفاده از فر توکار
راهنمای استفاده از فر توکار
فر از جمله ابزاری است که در طبخ مواد غذایی بسیار کمک میکند. در هر آشپزخانهای نیاز به استفاده از فر حس میشود و اغلب افراد در جستجوی بهترین انتخاب و خریداری آن هستند. انواع فر موجود در بازار از نظر روش پخت و پز، قیمت و کاربرد متفاوت بوده و شما باید بر اساس نیاز آشپزخانه، بهترین نوع آن را تهیه کنید. بهتر است در انتخاب فر، میزان بودجه و نوع کارکرد دستگاه را در نظر داشته باشید.
انواع فر توکار و کاربردهای آن
ابتدا باید انواع فرها را بشناسیم تا بدانیم نحوه استفاده هر کدام چگونه است.
فر معمولی
فرهای معمولی از یک ابزار الکتریکی یا یک شعله آتش برای پخت و پز استفاده میکنند. در این نوع از فرها، گرما به سمت بالا منتقل شده و هوای بالای مواد غذایی را به پایین میکشند. این میزان از جابهجایی هوای سرد و گرم باعث میشود تا با بالا رفتن دما، مواد غذایی پخته شوند. این نوع فرها بسیار رایج بوده و معمولا در بیشتر آشپزخانهها استفاده میشوند.
فر همرفت
فرهای همرفت روش متفاوتی را برای طبخ غذا ارائه میدهند. در انتهای فر یک فن وجو دارد که هوای داخل فر را مجبور به گردش میکند. این عمل باعث میشود تا تمام سطح مواد غذایی یکدست بپزد. همچنین این عمل منجر به افزایش سرعت گرم شدن مواد غذایی شده و باعث میشود تا انرژی کمتری صرف طبخ مواد شود. لازم به ذکر است که زمان طبخ مواد غذایی در فرهای همرفت نیز، با فرهای معمولی متفاوت است و سریعتر انجام خواهد شد.
فر ماکروویو
این دسته از انواع فر در اکثر آشپزخانهها هستند و بیشترین کاربرد را برای گرم کردن و طبخ مواد غذایی دارند. فرهای ماکروویو از امواج رادیویی برای طبخ و گرم کردن مواد غذایی بهره میبرند. دستورالعملهای مورد استفاده در فرهای ماکروویو متفاوت از فرهای معمولی است. در صورتی که شما از همان دستورالعملهای معمولی در جین استفاده از ماکروویو استفاده کنید، ممکن است نتیجه مطلوبی را مشاهده نکنید.
فر همرفت با ماکروویو
در صورتی که فرهای ماکروویو از قابلیت طبخ با روش همرفت برخوردار باشند، فر همرفت با ماکروویو هستند. این دسته از فرها را میتوان با دو قابلیت طبخ با استفاده از امواج رادیویی یا طبخ با استفاده از همرفت، شناخت.
با انجام تنظیمات، شما میتوانید از قابلیت فر ماکروویو یا قابلیت همرفت برای طبخ استفاده کنید. در قسمت استفاده از قابلیتهای طبخ با روش همرفت، شما میتوانید تمامی دستورالعملهای مورد استفاده در فرهای معمولی را در این فر هم اجرا کنید. برخی از این فرها دارای قابلیت کبابی کردن مواد غذایی هم هستند و شما با انجام تنظیمات مناسب میتوانید از این قابلیت بهرهمند شوید.
فر توستر
این دسته از انواع فر، جز قدیمیترینها به حساب میآید. از فر توستر میتوان برای گرم کردن و پخت و پز مواد غذایی استفاده کنید. حتی میتوانید نان و کباب هم طبخ دهید اما باید بدانید، فرهای توستر نسبت به دیگر فرها عملکرد خوبی را از خود نشان نداده و انتظارات شما را در طبخ مواد غذایی برآورد نخواهند کرد.
به عنوان راهنمای استفاده فر در این قسمت با معرفی انواع فرهای موجود در بازار، سعی کردم شما را در انتخاب بهترین نوع فر یاری کنم. در ادامه مقاله از روشهای نصب و راه اندازی و همچنین نکات آن صحبت خواهیم کرد.
نصب و راه اندازی فر در راهنمای استفاده فر توکار
مانند دیگر ابزار و سایل آشپزخانه، نصب فر هم نکاتی دارد که در این قسمت به آنها میپردازیم. بهتر است این نکات را در حین نصب و راه اندازی همواره به یاد داشته باشید.برای استفاده از فر، بهتر است فضای آشپزخانه شما مجهز به تهویه مناسبی باشد. برای این کار میتوانید از نصب هود کمک گیرید. همچنین بهتر است محیط آشپزخانه خشک باشد. فضای مرطوب، عملکرد فر را مختل میسازد. در هنگام نصب فر همواره به یاد داشته باشید که به تمامی اجزا و عناصر آن دسترسی داشته و بتوانید تنظیمات لازم را انجام دهید.عملکرد فر به گونهای است که در حین استفاده بسیار داغ شده و همچنین محیط اطراف خود را هم گرم خواهد کرد. این گرم شدن سبب آسیب به دیگر لوازم میشود. بهتر است در حین نصب از پوششهای عایق حرارت در اطراف فر استفاد کنید. این پوششها تا دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد را تحمل کرده و از ایجاد آسیب در دیگر وسایل آشپزخانه شما جلوگیری میکنند.در برخی فرها دربها چند جداره و عایق طراحی شده اند و همین امر موجب میشود هوای گرم به اطراف ساطع نشود. برای تهویه هوای آشپزخانه در زمان استفاده از فر، بهتر است هود نصب کنید. در صورتی که آشپزخانه سیستم تهویه نداشته باشد، ممکن است میزان دمای آشپزخانه در زمان استفاده از فر بالا رفته و موجب آسیب به دیگر وسایل شود.
از سیستم برق و اتصالات آن در زمان نصب اطمینان حاصل کنید. میزان ولتاژ مورد نیاز اغلب فرها در حدود ۱۶ آمپر است. توصیه ما در راهنمای استفاده فر این است که در حین نصب فر از یک برقکار برای تنظیم میزان ولتاژ دستگاه کمک بگیرید. در زمان نصب، بهترین مکان برای فر، مکانی صاف و هموار است. بهتر است این مکان را به طور مداوم جابهجا نکنید. میتوانید از نصاب کابینت بخواهید مکانی را برای قرار دادن فر طراحی کند از قرار دادن فر روی سطوح اشتعالپذیر به شدت پرهیز کنید.زمانی که فر را از بستهبندی خارج کردید، قبل از نصب و راه اندازی تمامی پوششهای محافظتی را از دور آن خارج کنید. قطعات مجزا را با استفاده از دفترچه راهنمای محصول سرهم کرده و اتصالات سیم برق را محکم کنید. از مقاوم بودن اتصالات و پیچهای فر قبل از استفاده اطمینان حاصل کنید. کابلهای منبع تغذیه باید در انتهای فر، جایی که از دمای کمتری برخوردار است، قرار گیرد. در صورتی که امکان این کار را ندارید، بهتر از منبع تغذیه را در پوششی از عایق حرارت قرار دهید.
راهنمای استفاده فر توکار در هر بار استفاده
برای هربار استفاده از فر توصیه ما در راهنمای استفاده فر این است که از سینی طبخ مخصوص خود فر استفاده کنید. همچنین شما میتوانید از قالبهای کیک نیز در طبخ مواد استفاده کرده و آنها را درون فر قرار دهیددر هربار طبخ مواد غذایی بهتر است از ظروف تیره استفاده کنید. این ظروف گرمای بیشتری را جذب کرده و همچنین دمای طبخ را کاهش میدهند. با استفاده از ظروف مشکی در طبخ مواد غذایی با استفاده از فر، شما میتوانید در مصرف انرژی صرفه جویی کنید.به عنوان راهنمای استفاده فر استفاده از ظروف و سینیهایی که دارای رنگ روشن و سطحی براق هستند را در طبخ مواد غذایی با استفاده از فر، توصیه نمیکنیم. چرا که مناسب فرهای معمولی وفرهای همرفت نمیباشد و در فرهای ماکروویو نیز، مدت زمان بیشتری را برای طبخ صرف میکنند. همچنین این ظروف مانع از پخت کامل کیک و دیگر مواد غذایی میشود.قبل از هربار استفاده از فر، بهتر است آن را روشن کرده و بگذارید گرم شود. بعد از گرم شدن، کیک یا دیگر مواد غذایی را درون فر قرار دهید. در صورتی که از فرهای همرفت استفاده میکنید، نیازی به روشن گذاشتن و گرم کردن فر ندارید. این فرها مجهز به سیستم فن پیشرفتهای هستند که هوای درون فر را همسانسازی خواهند کرد.بعد از طبخ مواد غذایی و قبل از خروج آنها از فر، از طبخ کامل مواد مطمئن شوید. به عنوان مثال اگر میخواهید از طبخ کامل کیکتان مطمئن شوید، یک چاقو را وارد آن کرده و خارج کنید. در صورتی که در هنگام خروج چاقو، همچنان تمیز باقی مانده باشد، به معنی آن است که کیک به خوبی پخته شده است.
*در هربار استفاده همواره به یاد داشته باشید که بعد از خاموش کردن فر، ۵ دقیقه زمان دهید و بعد مواد غذایی پخته شده را از فر خارج کنید.
*در صورتی که از فرهای همرفت استفاده میکنید، میزان دما را ۲۰ الی ۳۰ درجه کمتر از میزان طبیعی تنظیم کنید.
*در صورتی که تمایل به طبخ گوشت در فر را دارید، شما میتوانید بیش از ۱ کلیوگرم گوشت را درون فر طبخ دهید، اما باید توجه داشته باشید گوشت را به قطعات کوچکتری تبدیل کنید.
*بهتر است در حین طبخ مواد غذایی از ظروفی با مقاومت حرارتی استفاده کنید. این کار علاوه بر حفظ امنیت پخت و پز، مواد غذایی باکیفیتتری را آماده خواهند کرد.
شما میتوانید با استفاده از فر، گوشت و دیگر مواد غذایی را به حالت آب پز در آورید. برای این کار بهتر است سینی فر را همراه با کمی آب در طبقه پایین فر قرار داده و گوشت یا دیگر مواد غذایی را درون ظرفی در طبقه بالایی قرار دهید. میزان درجه حرارت مورد نیاز برای آب پز کردن مواد غذایی، بسته به نوع آنها تغییر خواهد کرد.برای پختن گوشت و دیگر مواد غذایی که نیاز به طعم دار کردن دارند، شما میتوانید در حین طبخ آنها زیر و رو کرده و مراحل پخت را کامل کنید. بهتر است از آب سرد برای پخت گوشت استفاده نکنید، چراکه این عمل باعث سفتی گوشت میشود.
بایدها و نبایدها در راهنمای استفاده فر توکار
به عنوان راهنمای استفاده فر باید به شما هشدار دهیم که در زمان استفاده از فر، تمامی اجزای آن داغ خواهند شد. بهتر است از لمس اجزای فر در زمان طبخ مواد غذایی به شدت خودداری کرده یا از یک پوشش محافظتی مانند دستکش فر استفاده کنید.
*بهتر است استفاده از فر را برای کودکان زیر ۸ سال ممنوع کنید. در صورتی که کودک شما علاقهمند به استفاده از فر باشد، بهتر است استفاده از فر را تحت نظارت شما انجام داده و از روشهای ایمنی آگاه شود. به طور کلی استفاده از این ابزار برای کودکان و افرادی که از توانایی جسمی و ذهنی بالایی برخوردار نیستند، توصیه نمیشود.
*در زمان استفاده از فر و حتی بعد از آن بهتر است کودکان خردسال را دور نگه دارید. همچنین در زمان تمیز کردن فر هم بهتر است از دسترس کودکان دور باشد، چراکه لبههای تیز دستگاه موجب آسیب رساندن به کودک دلبندتان خواهد شد.
*هشدار: برای تمیز کردن شیشه و بدنه فر، از شویندههای شیمیایی قوی استفاده نکنید، همچنین تمیزکاری با استفاده از سایندههای خشن را به حداقل برسانید. استفاده از اسفنجهای خشن در زمان تمیز کردن فر، علاوه بر از بین بردن زیبایی ظاهر، صدمات جبران ناپذیری بر دستگاه وارد خواهد کرد.
*برای تمیز کردن داخل فر، میتوانید سینی فر و دیگر اجزای جداشدنی را خارج کرده و با استفاده از آب ولرم شست و شو را انجام دهید. درون فر را هم میتوانید با استفاده از دستگاه بخارشو تمیز کنید.
*در صورتی که لامپ روشنایی فر دچار مشکل است و نیاز به تعویض دارد، از جدا بودن اتصالات برق اطمینان حاصل کرده تا از خطرات برق گرفتگی جلوگیری کنید.
*بهتر است سایر وسایل آشپزخانه را در فاصله دورتری از فر قرار دهید. چراکه این وسایل مقاومت بالایی در برابر حرارت نداشته و دچار آسیب میشوند.
*روغن و چربی موجود در فر به مرور زمان به دستگاه آسیبهای جدی وارد میکند. بهتر است در زمان سرخ کردن مواد غذایی، مراقبتهای لازم را از فر در برابر روغن و چربی انجام دهید. روغن و چربی موجود در سطح فر در زمان زوشن کردن آن ممکن است منجر به آتش سوزی شود.
*درب فر از مقاومت بالایی برخوردار است. با این حال از قرار دادن ظروف سنگین روی درب جدا خودداری کنید.
*در صورت نقص فنی از دستگاه استفاده نکنید. هرگونه خطا و مشکل باید توسط تعمیرکار رفع شود. در صورت بروز هرگونه حادثه ناشی از نقص فنی، اتصالات برق را قطع کرده و مشکل را با خدمات پس از فروش محصول درمیان بگذارید.
*بهتر است اجازه ندهید کسانی که با دستورالعملهای موجود در راهنمای استفاده فر آشنا نیستند، از دستگاه استفاده کنند.
*این دستگاه تنها برای پخت و پز مواد غذایی طراحی شده است. هرگونه استفاده دیگر به عنوان مثال با هدف استفاده برای گرمایش، با عملکرد آن مطابقت نداشته و موجب آسیب به دستگاه میشود.
*میزان مصرف انرژی در زمان طبخ مواد غذایی با استفاده از فر بالا است. به همین دلیل در راهنمای استفاده فر شما را با چندین راه در کاهش مصرف انرژی آشنا خواهم کرد.
*از چک کردن مداوم مواد غذایی درون فر پرهیز کنید. درب فر را مرتبا باز نکنید. تماشای یک کیک، باعث طبخ سریع آن نمیشود بلکه زمان طبخ را بیشتر کرده و میزان انرژی بیشتری را صرف خواهد کرد.
*به موقع فر را خاموش کنید و از گرمای باقی مانده در محیط فر بهترین استفاده را ببرید. حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه قبل از اتمام فرآیند پخت و پز، فر را خاموش کرده و اجازه دهید ادامه طبخ با گرمای باقی مانده در فر انجام شود. این کار میزان مصرف انرژی را تا ۲۰% کاهش خواهد داد.
*در صورتی که فر مورد استفاده شما، مجهز به تایمر است، میتوانید زمان مورد نیاز طبخ را ۱۰ دقیقه کمتر تنظیم کنید تا با خاموش کردن خودکار فر، ادامه طبخ توسط گرمای باقی مانده انجام شود.
*تنها در صورت طبخ مواد غذایی با حجم بالا از فر استفاده کنید. برای مثال شما میتوانید طبخ ۱ کیلو گرم گوشت را روی گاز انجام دهید و از مصرف بیش از حد انرژی جلوگیری کنید.
*از بسته بودن درب فر اطمینان حاصل کنید. هرگونه اتلاف دما در فر، موجب به مصرف بیش از اندازه انرژی خواهد شد. از محکم بودن پیچ و مهره درب فر نیز اطمینان حاصل کنید، چراکه امکان اتلاف گرما از این طریق هم وجود دارد.
*فر را در مجاورت مستقیم یخچال و فریزر قرار ندهید. چراکه این عمل منجر به افزایش مصرف انرژی در زمان استفاده از فر خواهد شد.
میتوانید از نصاب کابینت بخواهید مکانی را برای قرار دادن فر طراحی کند از قرار دادن فر روی سطوح اشتعالپذیر به شدت پرهیز کنید.
عیبیابی دستگاه در راهنمای استفاده فر
فر هم مانند دیگر ابزار آشپزخانه ممکن است دچار مشکل شود و درنهایت نیاز به به تعمیر خواهد داشت. برخی مشکلات ممکن از با استفاده از راهکارهای موجود در این مقاله رفع شود، اما مواردی وجود دارد که باید توسط یک تعمیرکار حرفهای انجام شود. در ادامه برخی از مشکلات را گفته و برای آنها راهکاری بیان خواهیم کرد.
- صفحه نمایش الکترونیکی از کار افتاده و هیچ چیزی را نمایش نمیدهد
چند دقیقه دستگاه را از برق جدا کرده و کلید خاموش را فعال کنید. بعد از گذشت زمان، دستگاه را به برق وصل کرده و با احتیاطهای لازم، فر را روشن کنید.
- میزان آمپر برق موجود در خانه شما مناسب استفاده از فر نیست
برای رفع این مشکل بهتر است از تکنسین حرفهای درخواست کنید. تنظیم آمپر برق خانه کار سخت و خطرناکی بوده بهتر است توسط شما انجام نشود.
- لامپ روشنایی فر کار نمیکند
اگر لامپ روشنایی فر دچار آسیب شده باشد، بهتر است به تعویض آن اقدام کنید. در انتخاب لامپ با فروشنده مشورت کرده و موارد استفاده از لامپ را به او بگویید. چراکه لامپ مورد استفاده در فر باید مقاومت بالایی نسبت به گرما داشته باشد.
- مواد غذایی به درستی پخته نمیشوند
دمای مناسبی را برای طبخ انتخاب کردهاید؟ درب فر را به درستی بستهاید؟ شرایط اتلاف دما در فر وجود ندارد؟ با بررسی این موارد در صورتی که عملکرد فرد بهبود نیافت، بهتر است با یک تعمیرکار حرفهای مشور کنید.
- صفحه نمایش الکترونیک کد error را نمایش میدهد
در عملکرد بردهای الکتریکی دستگاه خطایی رخ داده است. برای چند دقیقه دستگاه را اتصالات برق جدا کرده، سپس آن را دوباره وصل کنید. اگر باز هم با این خطا مواجه شدید بهتر از برای جلوگیری از آسیبهای بیشتر با یک تکنسین یا خدمات پس از فروش دستگاه تماس گیرید.
- واکنشهای ناگهانی فر (مانند جرقه زدن)
در این مواقع فورا فر را از اتصالات برق جدا کرده و با خدمات پس از فروش دستگاه تماس گیرید. از روشن کردن مجدد فر جلوگیری کنید.
- دستگاه به طور کلی کار نمیکند
در این مورد امکان قطع منبع تغذیه وجود دارد. منبع تغذیه را بررسی کنید و در صورت مشاهده آسیب، منبع تغذیه را تعویض و سپس اقدام به راه اندازی فر کنید.
- صفحه نمایش الکترونیک “۰:۰۰” را نمایش میدهد
مشاهده این مشکل به معنی قطع موقتی برق دستگاه بوده و با روشن و خاموش کردن فر مشکل آن رفع خواهد شد.
اگر علیرغم رعایت نکات بالا مشکلات دستگاه شما همچنان ادامه داشت، باید با یک تکنسین یا خدمات پس از فروش محصول تماس بگیرید. تعمیر یا هرگونه ادعای گارانتی ناشی از تعمیرات نادرست یا سوءاستفاده از دستگاه، مشمول ضمانت نخواهد بود. در این صورت هزینه تعمیرات را شما باید پرداخت کنید.
در چه صورتی ضمانت نامه از بین میرود؟
هر وسیلهای را که خریداری کنید، باید همراه آن ضمانتنامه هم دریافت کنید. برخی محصولات این گونه هستند که شما باید فرمی را که در بستهبندی محصول است پر کرده و آن را پست کنید. در صورتی که این کار را انجام ندهید، نمیتوانید در زمان خرابی دستگاه از ضمانتنامه آن استفاده کنید.درون ضمانتنامه، مواری که شامل ضمانت نمیشود ذکر شده است. پس بهتر است از انجام آن موارد اکیدا خودداری کرده تا ضمانتنامه را از بین نبرید. ضمانتنامه با یک هدف خاص طراحی شده است و آن تعهدات و مسئولیت، کارخانه نسبت به برند تجاریاش را نشان میدهد.در صورتی که شخص مالک فر به دستگاه آسیب رسانده باشد، مانند عدم نگهداری، غفلت، سوءاستفاده، برخورد با زمین، ساییدگی پوشش داخلی، کندن دکمه تنظیمات، کندن اتصالات سیم و…، ضمانتنامه باطل شده و کارخانه نسبت به محصول هیچگونه تعهدی را قبول نخواهد کرد.
*در صورتی که فر توسط حوادس طبیعی مانند آب، آتش، سرقت، تصادفات و… دچار آسیب شود، تحت پوشش ضمانتنامه قرار نخواهد گرفت.
*اگر در صورت خرابی فر آن را به دست تعمیرکار دیگری سپردید، ضمانتنامه باطل شده و در صورت نارضایتی از تعمیر، کارخانه هیچ مسئولیتی از بابت آن قبول نمیکند.
*در صورتی که در حملونقل پستی، فر دچار مشکل شود، کارخانه باید بدون باطل کردن ضمانتنامه، فر را جایگزین کند.
*مالک فر، مجبور به پرداخت هیچگونه هزینهای برای تعمیرات، با استفاده از ضمانتنامه نیست. همچنین نمیتواند با پرداخت مبلغی پول، ضمانتنامه را تمدید کند.
*در صورتی که شما تنها یکبار از ضمانتنامه استفاده کرده باشید، آن ضمانتنامه باطل میشود. البته نوع ضمانت نامهها و خدمات پس از فروش با توجه به شرکتی که متقبل گارانتی می شود تفاوت دارد.
*فرهای ماکروویو از امواج رادیویی برای طبخ و گرم کردن مواد غذایی بهره میبرند.
تمیز کردن دستگاه در راهنمای استفاده فر
*سطوح خارجی را با استفاده از پاککنندههای مایع غیر شیمیایی و غیرساینده که برای چنین سطوحی در نظر گرفته شده است، تمیز کنید. پاککننده را روی پارچه مرطوب ریخته و سطوح فر را به آرامی تمیز کنید. سپس، سطوح را با استفاده از یک دستمال تمیز و خشک پاک کنید.
*سطوح خارجی را در معرض مستقیم آب قرار ندهید. برای تمیزکاری دستگاه میتوانید از دستمال مرطوب استفاده کنید. از اسفنجهای جنس سخت در تمیزکاری فر استفاده نکنید، چراکه موجب خش افتادن بر بدنه فر شده و به شیشه جلویی فر آسیب میرساند.
*دستیگره، دکمه تنظیمات، برچسبهای راهنمای دستگاه و صفحه نمایش الکترونیکی را با با شویندههای حاوی الکل و مواد شیمیایی تمیز نکنید. بالافاصله بعد از تمیزکاری با دستمالی خشک و تمیز سطوح را پاک کنید.
*شما میتوانید از اسپریهای مخصوص تمیز کردن سطوح اجاق گاز و فر برای تمیز کردن استفاده کنید. لازم به ذکر است استفاده از اسپری مخصوص هم نیاز به خشک کردن دارد.
*فر و لوازم جانبی داخلی آن را بعد از هر بار استفاده تمیز کنید تا از سوختن آن جلوگیری شود.
*سادهترین راه برای از بین بردن چربی باقی مانده بر سطوح خارجی فر، استفاده از مواد صابونی گرم است.
*لوازم جانبی اعم از صفحات پخت و سینی و غیره را با آب گرم و مواد شوینده تمیز کنید.
رعایت نکات ایمنی در راهنمای استفاده فر توکار
با رعایت یک سری نکات در حین استفاده از ابزار و وسایل در آشپزخانه، شما میتوانید علاوه بر طبخ لذت بخش موادغذایی، سلامت و امنیت خودتان را تامین کنید. در صورت استفاده از این دستورالعملها میتوانید به راحتی کار با این ابزار کاربردی را فراگرفته و نکات امنیتی استفاده از آن را رعایت کنید.
*بهتر است استفاده از دستگاه را به افراد بزرگسال محول کرده، نکات و راهنمای استفاده فر را با او درمیان بگذارید.
*کار کردن با فر برای افرادی که از سلامت جسم و مغز برخوردار نیستند، مناسب نبوده و موجب آسیبهای جبران ناپذیری خواهد شد.
*در زمان طبخ مواد غذایی جداره فر به شدت داغ میشود. به همین علت بهتر از فر را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
*کار کردن افراد زیر هشت سال با فر، بهتر است تحت نظارت فرد بزرگسال انجام شود.
*بعد از طبخ مواد غذایی و باز کردن درب فر، در مقابل آن قرار نگیرید. چراکه بخار داغ حاصل از طبخ بسیار خطرناک بوده و موجب سوختکی در بدن شما میشود.
*قبل از انجام تمیزکاری و تعویض لامپ دستگاه، از سرد بودن محفظه داخلی فر، اطمینان حاصل کنید. بهتر است دستگاه را از برق جدا کرده و بعد تمیزکاری را آغاز کنید.
*برای تمیز کردن دستگاه از ابزار نوک تیز استفاده نکنید، چراکه ممکن است به پوششهای محافظتی دستگاه آسیب رسانده و آن را دچار خش کند. چنین صدماتی ممکن است منجر به ترک شیشه شود.
*برای تمیز کردن دستگاه از پاک کنندههای بخارشو استفاده کنید. اما قبل از آن اتصالات برق را قطع کنید. چراکه ممکن است منجر به برق گرفتگی شود. بعد از شست و شو دستگاه را کاملا شک کرده و مدتی رها کنید.
*از روشن کردن فر بلافاصله بعد از شست و شو اکیدا خودداری کنید.
*این دستگاه برای استفاده خانگی در نظر گرفته شده است. از آن برای اهداف دیگری مانند گرمایش اتاق، خشک کردن حیوانات خانگی، کاغذ، پارچه گیاهان و غیره استفاده نکنید چراکه این امر ممکن است منجر به آسیبدیدگی یا آتشسوزی شود.
*اگر سیمهای برق دیگر لوازم آشپزخانه در نزدیکی این دستگاه و در درب آن قرار گرفته باشد، ممکن است آسیب ببیند که در نتیجه ممکن است منجر به اتصال کوتاه شود. بنابراین سیمهای برق سایر لوازم آشپزخانه را در فاصله ایمن نگه دارید.
*اگر سیم برق خراب است، برای جلوگیری از خطرات، باید توسط تولیدکننده یا خدمات پس از فروش تعویض شود.
*دیوارههای فر را با فویل آلومینیومی روکش نکنید و سینیهای پخت یا وسایل دیگر آشپزی را در فر قرار ندهید. فویل آلومینیومی از گردش هوا درون فر جلوگیری کرده، مانع از روند پخت و پز میشود.
*در هنگام استفاده از فر درب آن بسیار داغ میشود. برای محافظت بیشتر، شیشه سوم نصب کنید. شیشه سوم باعث کاهش درجه حرارت سطوح خارجی میشود.
*ممکن است هنگام فشار زیاد لولا درب فر آسیب ببیند. ظرفهای سنگین را روی درب باز فر قرار نداده و هنگام تمیز کردن محفظه داخلی فر به درب باز اجاق گاز متصل نشوید.
برای انجام آسانتر فرآیند آشپزی بهتر است از ابزارهای کمکی مانند فر کمک گیرید. البته لازم به ذکر است در صورتی که نکات ایمنی را رعایت نکنید، علاوه بر بروز مشکلات، دیگر آشپزی لذتبخشی را تجربه نخواهید کرد. در صورتی که دستگاه شما در زمان استفاده دچار آسیب شد، بهتر است آن را در ابتدا با روشهای گفته شده در مقاله عیبیابی کرده و در صورت بروز مجدد مشکلات با خدمات پس از فروش تماس گیرید و از ضمانتنامه محصول به نحو احسن استفاده کنید.
